Šta prstohvat sode bikarbone može da učini za vaše zdravlje

 

Iako je često koristimo u svakodnevnom životu, soda bikarbona i dalje ostaje misterija za mnoge ljude u pogledu njenih kvaliteta. Pored toga što je korisna za kuvanje, soda pruža i brojne prednosti za ljudsko zdravlje.

 

Soda bikarbona je napravljena od natrijum bikarbonata i uglavnom se koristi za poboljšanje kvaliteta testa, dajući mu teksturu i ukus. Pre mnogo vekova ljudi su je koristili za čišćenje svojih domova i dvorišta. Međutim, 1920-ih godina, soda bikarbona prvi put je korišćena u medicinske svrhe.

Soda bikarbona je jeftina i lako može da se pronađe na svim tržištima. Koristi se za lečenje povreda, ali i kao kozmetički proizvod.

 

Antiperspiranti imaju veliku količinu aluminijuma i parabena, tako da ako želite da se oslobodite teških sastojaka, onda je soda bikarbona za vas. Stavi malo sode na pazuh i neprijatan miris će nestati.

 

Pomešajte vodu s sodom bikarbonom i stavite smesu direktno na ujed insekata kako biste sprečili svrab.

Pomešajte ½ šolje vode sa ½ kašičice sode bikarbone i pijte smesu svaka dva sata da bi se normalizovala kiselost želuca, loša probava, žgaravica i bolni čirevi.

 

Dodajte pola šolje sode bikarbone u toplu vodu i napravite kupku koja će izlečiti opekotine od sunca. Ili namočite krpu ili peškir u takvu smesu i nanesite direktno na bolna područja.

Advertisements